dimecres, 11 de juliol de 2012

¿Juliol més fresc i humitat que el de l'any passat?

Avui, al fòrum de Patim la Meteo, he escrit un resum provisional de com s'està comportant aquest juliol meteorològicament parlant fins a dia d'avui respecte al juliol de l'any passat, el del 2011. He cregut oportú i d'interès comú publicar les mateixes dades aquí al blog, ja que son dades prou interessants per poder fer-ne comparacions.

Ara només farà tres anys que prenc dades del meu observatori propi d'aquí a Almoster,
El que sí que puc comparar és si fins ara el juliol d'aquest any (pel que portem) és o no és més fresc que el juliol de l'any passat (2011).

La temperatura mitjana del juliol de l'any passat va ser de 22.1ºC
La temperatura mitjana del juliol d'aquest any (de moment) és de 21.0ºC

Per tant, podem deduïr que si seguim amb aquesta tònica de temps, aquí a Almoster, haurem tingut un juliol encara més fresc que el de l'any passat. També cal destacar, que aquest juliol està sent molt més plujós que el de l'any passat. L'any passat, en tot el mes, vam recollir 8,4 mm, aquest any ja en portem 15,4 mm, i només estem a 11 de juliol. En conclusió, l'any passat vam tenir un juliol molt sec però fresc, amb moltes entrades fortes de mestral; aquest any estem tenint un juliol neutre (ni sec ni humit), però molt fresc.

Tot això fins a dia d'avui, evidentment que canviarà, el que no ens retreu ningú és que aquest any estem tenint un juliol molt més humit que el de l'any l'anterior.

Observatori Almoster - Picarany

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada