dissabte, 4 de febrer del 2012

Glaçada al Baix Camp

Fa uns dies que estem inmersos en una enorme glopada d'aire fred provinent del nord d'Europa i Rússia, coneguda popularment com onada de fred siberiana. Degut a aquesta onada de fred moltes piscines, fonts, basses, llacs, etc, etc, s'han glaçat. Aquí a Almoster s'ha pogut veure aquesta gelada a les piscines, i un parell d'imatges parlen per si soles:

De Seguiment meteorològic 04-02-2012 Fred i glaçades al Baix Camp


De Seguiment meteorològic 04-02-2012 Fred i glaçades al Baix Camp


En molts punts a prop de la costa s'ha pogut veure aquest gel degut a les temperatures que en la majoria de casos han baixat per sota dels 0ºC.

Al meu observatori d'Almoster - Picarany, ahir dia 3 de febrer es va batre una temperatura mínima de -4.1ºC. Va ser una temperatura molt baixa. Segur que feia anys que no s'assolia, tot i que tampoc és cap cosa excepcional. No es pot confirmar del tot si aquesta onada de fred és molt inusual o no, ja que es disposa de poques dades meteorològiques.
Avui, dia 4 de febrer la temperatura mínima aquí a Almoster ha estat de -2.3ºC i ha estat suficient com perquè quedés tot ben glaçat, malgrat el vent que feia, que accentuava i molt la sensació de fred.

De cara als propers dies les temperatures pujaran una mica però es mantindran baixes, i fins i tot a finals de la setmana vinent podrien venir canvis, més fred i més humitat, ja veurem... S'haurà d'anar seguint la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada