dissabte, 11 de febrer del 2012

Bassa de La Mussara gelada

Ja fa més d'una setmana que estem inmersos en una onada de fred siberià, i que dia a dia fa de que per les nits tinguem gelades bastant generalitzades i amb temperatures sota 0 a gran part de Catalunya. És per això que el glaç fa acte de presència en zones de muntanya, ja sigui del Pirineu, del Prelitoral o fins i tot alguns punts de la serra litoral. Avui, dia 11 de febrer, he pujat fins a La Mussara a veure el glaç que hi havia. La bassa que es troba a la zona del poble en ruines estava completament gelada, amb força gruix de gel. Tot plegat feia de que s'hi pogués caminar pel damunt. Una petita sel·lecció de fotografies resumeixen tot això:
















Fins i tot a la zona de La Mussara hi quedaven restes de neu degut a les baixes temperatures:















Al poble de l'Arbolí també s'ha glaçat la piscina municipal:
















El vent també és el gran protagonista d'aquests dies, junt amb el fred. Tot plegat ha fet que avui hi hagués molt bona visibilitat mirant cap a la zona del Priorat, amb el Montsant al fons i tota la zona de Siurana més a prop:















Les temperatures en aquestes zones que he mostrat en fotografies han baixat clarament dels -5ºC, arribant-se a fregar els -10ºC a La Mussara, per tant, no és d'extranyar gens que aparegui tant de gel.

De cara als propers dies seguirà fent fred, amb un punt màxim entre diumenge i dilluns. Durant la setmana que ve aquestes temperatures remuntaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada