dimecres, 4 de gener del 2012

Principi de l'any 2012 monòton i ventós

Hem encetat l'any 2012 amb un temps dominat per l'anticicló. Les temperatures no estan sent gaire baixes, al contrari, estan sent més altes del que pertoca en aquesta època. Moltes màximes, amb el vent reescalfat de ponent i de mestral arriben fins els 20ºC en bastants sectors de les Terres de l'ebre, com en el cas de Tortosa o Alcanar. Aquí a Almoster - Picarany la temperatura màxima ha superat els 15ºC tots els dies pel que portem d'any. La temperatura mínima, fent mitja d'aquests quatre dies s'ha quedat amb 10ºC. Aquestes temperatures les prodriem qualificar de pràcticament primaverals, de finals de març.

Vam començar l'any amb aquest sol, una benvinguda d'entrada d'any:

De Seguiment meteorològic 01-01-2012 Primer dia de l'any ben assolellat


El dia 2 de gener el temps va canviar una mica, res important. Degut al vent que va començar a bufar de mestral a la matinada es van formar núvols baixos arrestrats pel vent que van fer que aquí al Baix Camp es veiés un petit arc de Sant Martí, ja que entre aquests núvols hi havien unes virgues, que projectades en el sol el van formar:

De Seguiment meteorològic 02-01-2011 Temps ventós, Mig ennuvolat, i Arc de Sant Martí


També es poden veure els núvols causants de l'arc de Sant Martí, i tot just a la part dreta de la fotografia es veuen un parell de virgues:

De Seguiment meteorològic 02-01-2011 Temps ventós, Mig ennuvolat, i Arc de Sant Martí


Ahir, dia 3 de gener, el temps va ser molt assolellat i monòton, amb mala visibilitat, lleuger vent de mestral, i unes temperatures que van baixar una mica:

De Seguiment meteorològic 03-01-2012 Panorama monòton, serè


Avui, dia 4 de gener, el temps s'ha comportat bastant ventós aquí al Baix Camp, molt assolellat, i unes temperatures màximes que han pujat respecte als dies anteriors, les mínimes han baixat.

Aquí una fotografia de primera hora del matí per contemplar els núvols alts i prims arrestrats pel vent que ens ha creuat pel sud:

De Seguiment meteorològic 04-01-2012 Dia ventós, núvols alts al matí. Posta a Cambrils


I la posta de sol des de Cambrils:

De Seguiment meteorològic 04-01-2012 Dia ventós, núvols alts al matí. Posta a Cambrils


Acabo amb aquesta posta d'avui per acabar el resum de l'entrada d'any tant estable que estem tenint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada