dissabte, 24 de desembre del 2011

Dies ventosos i assolellats. ¿Com serà el Nadal?

Durant aquesta setmana abans de Nadal el temps assolellat i ventós és el que ens ha acompanyat aquí al Baix Camp. Cal destacar que les pressions son bastant altes, superiors als 1026 hPa.
Dissabte, 24 de desembre, dia en que s'ha escrit l'article, ha estat una jornada de temps ben estable, molt bona visibilitat, cels asserenats i una mica de vent.

Una foto mostra aquesta estabilitat que he pogut fotografiar des de Pratdip:

De Seguiment meteorològic 24-12-2011 Cel ras, ambient ventós, i excel·lent visibilitat. Des de Pratd


El dia de Nadal, serà bàsicament assolellat a la costa i el Pirineu, amb boires a ponent que podran ser pesistents i fins i tot gebradores en algun punt en concret. Les temperatures baixaran a tot arreu, esperant màximes de 12ºC a la costa, de 5ºC a ponent, i entre 3 i 7ºC al Pirineu i Prepirineu.


El mapa ens marca temperatures d'entre 2ºC i 4ºC a 850 hPa, per tant, una Nadal, ni massa fred, ni massa calorós, tal i com pertoca en aquesta època.


I el mapa de pluges ens mostra que no plourà enlloc de Catalunya, com a molt alguna gota al sud del País Valencià, però poca cosa. Ambient anticiclònic, pressions al voltant de 1030 hPa, i vent que encalmarà als dos extrems de Catalunya.

BON NADAL !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada