dijous, 22 de desembre del 2011

Comença l'hivern!

Aquesta matinada del dia 22 de desembre a les 6:30h ha començat l'hivern a casa nostra. Tot i això, molts es preguntaran: "¿Realment ha començat l'hivern?" La veritat és que mencionar que ja estem a l'hivern costa de païr ja que el temps d'aquests últims dies no acompanya massa a donar-nos la benvinguda a l'hivern.

Un potent anticicló que ja fa uns dies que ja el tenim a sobre, ens impulsa aires càlids:



Com es pot veure en aquest mapa, estem influenciats per aires molt càlids que provenen de l'oest del nord d'Àfrica degut a aquest anticicló. Els vents son giratoris, van en el sentit de les agulles del rellotge. A causa d'aquest moviment giratòri el que fa és que els vents que entren pel Cantàbric, es canalitzin per la Vall de l'Ebre i arribi a bona part de Catalunya. El vent que entra està reescalfat, per la simple raó de que els vents, ni que vinguin de mestral, aquests no provenen del nord d'Europa, sinó de la mateixa circulació que he esmentat.

De moment hem començat el primer dia d'hivern amb aquest temps:



Cel rojent de primera hora del matí, 22 de desembre, des d'Almoster.

De cara als propers dies, el vent encalmarà i les boires tornaran. Les temperatures baixaran una mica respecte a les que estem tenint ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada