dissabte, 17 de desembre del 2011

Després de les boires, el vent

Després d'uns dies de boira persistent a l'interior, sobretot a ponent, i un bon sol a la costa i al Pirineu hem encetat la setmana del 12 al 18 de desembre parlant de força vent, afavorint l'aparició de núvols de vent, desaparició de les boires, i finalment un descens de la temperatura degut a l'entrada d'aire del nord, de mestral. Tot i que a la majoria de llocs les temperatures han baixat, a ponent han pujat degut a l'absència de boires. Al Pirineu ha nevat a quasibé tots els sectors, al Pirineu oriental la neu s'ha quedat més amunt, però les parts altes han quedat ben emblanquinades. Només a sigut a la cara nord del Pirineu on ha nevat a totes les cotes (700 metres en amunt).

Destacar les boires que, per exemple, el dia 11, afectaven a molts sectors, sobretot a tota la Vall de l'Ebre. Aquí a Tarragona arrivaben fins ben bé al Priorat.
Aquí es veuen un parell de fotos del mar de núvols del Priorat:

De Seguiment meteorològic 11-12-2011 Mar de núvols i boires al Priorat


De Seguiment meteorològic 11-12-2011 Mar de núvols i boires al Priorat


...¿I després de les boires? El vent.

Un vent que a partir del dia 13 de desembre va començar a bufar a tot l'àmbit del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, i aquest vent es va deixar veure en forma de sortides de sol rojenques degut als núvols prims que arrivaben empesos del Sistema Ibèric per aquest mateix vent.

De Seguiment meteorològic 13-12-2011 - 16-12-2011 Sortides de sol rojenques i vent


De Seguiment meteorològic 13-12-2011 - 16-12-2011 Sortides de sol rojenques i vent


De Seguiment meteorològic 13-12-2011 - 16-12-2011 Sortides de sol rojenques i vent


Cal dir que aquest vent va portar una baixada de temperatures durant el cap de setmana del 17 i 18 de desembre, més que res, una normalització de les temperatures.
Durant aquesta setmana del 19 al 22 de desembre el temps es mostra més càlid degut a què la bosseta d'aire fred ja ha marxat cap a Grècia i a nosaltres ens ha arribat una massa més càlida provinent de l'anticiclò que tenim a sobre. Però això no s'acaba aquí, el vent de ponent i mestral dominen a tot Tarragona, disparatant les temperatures cap amunt, arribant-se fins i tot a 20ºC en alguns punts, com en el cas d'Alcanar.

De cara als propers dies seguirem amb la mateixa tònica de temps estable. L'única novetat és que el mestral desapareixerà i donarà pas a les boires en zones interiors, fent baixar de manera acusada les temperatures als llocs on aquesta hi aparegui. A la costa, sol i temperatures mes baixes de nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada