dissabte, 10 de desembre del 2011

Anticicló: o boires, o sol

Aquests dies de desembre, sobretot aquesta segona meitat de la setmana, estem tenint un temps típic d'anticicló, boires a l'interior, sol a la resta. El que cal dir és que allà on es posa la boira el temps és fred. El plà de Lleida, avui dia 10 de desembre es veu afectat per boira persistent, i la temperatura màxima a la ciutat de Lleida avui no ha sobrepassat els 6ºC, igual que ahir dia 9 de desembre.
A nivell més concret, a Almoster - Picarany aquests dies es mostren assolellats, això sí, amb presència de núvols alts i prims que enteranyinen el cel i fa que les temperatures màximes es quedin més curtes que els dies anteriors.

Aquest és el temps que vam tenir fa tres dies:

De Seguiment meteorològic 07-12-2011 Molta tranquilitat meteorològica


El dijous, 8 de desembre, abans d'ahir, dia de pont, aquest és el temps que va predominar al llarg del dia:

De Seguiment meteorològic 08-12-2011 Temps ben assolellat, per Salou


I ahir dia 9 de desembre, ens vam llevar amb un cel ras, això sí, amb una marcada inversió tèrmica que va fer que es poguéssin veure els fums dels Camps (Fums de la crema agrícola) pràcticament horitzontals. Degut a què l'aire fred de primera hora enclotat a les planes i valls, i l'aire més càlid que hi ha més amunt, es va crear una tapadora que feia que el fum no pogués pujar, i aquest es veiés obligat a arrossegar-se per terra. Un parell d'imatges:

De Seguiment meteorològic 09-12-2011 Inversió tèrmica, fums en horitzontal


De Seguiment meteorològic 09-12-2011 Inversió tèrmica, fums en horitzontal


El temps pels propers dies seguirà igual d'anticiclònic, amb el pas d'algun front poc o gens actiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada