dissabte, 31 de desembre del 2011

Acabem l'any 2011 amb anticicló i vent

La monotonia que estem tenint aquests ultims dies de l'any ens fa parlar de temps estable. El causant de tot plegat, l'anticicló. Anem a fer un pre balanç del mes de desembre a Almoster - Picarany. Ha estat un mes totalment sec, amb absència de precipitacions, diverses entrades de vent de mestral que s'ha perllongat dies i dies, temperatures més altes del normal del que pertocaria en aquesta època, molts dies assolellats sense pràcticament ni un dia de cel cobert.
A nivell de Catalunya cal dir que aquest mes s'ha comportat més o menys amb un temps similar al d'aquí al Baix Camp, però amb l'excepció que en zones interiors la boira també ha fet acte de presència diversos dies seguits, deixant clarament els termòmetres curts, és a dir, temperatures fredes tot el dia. Al Pirineu també ha nevat degut al pas de fronts poc significatius que almenys han fet reactivar les nevades en aquests sectors, sobretot a la Vall d'Aran.

Parlant d'aquests últims dies de desembre, com que el vent ha estat el protagonista, aquí al Baix Camp hem pogut veure Sc Lenticulars, núvols que es formen al creuar una serralada i arrestrats pel vent. En aquest cas vistos el 30 de desembre:

De Seguiment meteorològic 30-12-2011 Dia ventós amb núvols de vent, i rojencs a la posta


També ens han creuat alguns fronts poc significatius, que aquí al Baix Camp s'han deixat veure en forma de núvols alts:

De Seguiment meteorològic 29-12-2011 Molts núvols prims i rojenca posta de sol


Parlant del vent. Dos dies abans de que acabés el desembre, dia 30, es van superar els 100 km/h a molts sectors de l'extrem sud. Fins a 138 km/h al Massís del Caro, 118 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 113 km/h a l'Albiol, 97 km/h a La Sènia. És a dir, que el vent ha bufat i segueix bufant aquest últim dia de desembre.

Aviat es crearà una nova entrada amb les mitjanes del mes i les mitjanes anuals d'aquest any 2011. També es farà un balanç complet de l'any.

FELIÇ ANY NOU !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada