dissabte, 25 de febrer del 2012

Temps primaveral i cirrus

Ja fa bastants dies que hem deixat una onada de fred siberiana important i ara ja ens trobem dins de la presència de l'anticicló, l'estabilitat atmosfèrica i temperatures més suaus. Avui, dissabte 25 de febrer, he voltat pels camps d'aquí al Baix Camp i he pogut veure que els ametllers ja estaven florits i adquirien un paissatge primaveral. I és que de fet amb tants dies de no ploure i fer sol ha facilitat que aquestes plantes erupcionéssin i mostréssin ja la seva flor. Un altre factor que ha permès això son les temperatures suaus que ja ens acompanyen fa més d'una setmana. 

Amb tot plegat, és per això que m'he escapat a fer unes quantes fotos d'aquests ametllers florits, la gran majoria d'ells estan dins del terme municipal d'Almoster, aquí al Baix Camp:









































A part de veure ametllers florits també s'ha pogut observar la presència de núvols alts i prims coneguts com cirrus. Aquests núvols han fet de què el cel quedés enterenyinat i a la vegada decorat. Les formes que adoptaven eren prou espectaculars:

 Per exemple, aquests cirrus que es veien des del pantà de Siurana, avui al migdia de dissabte:



















O aquests també, des d'Almoster:















I finalment han donat una posta de sol rojenca:















En conclusió, el temps que estem tenint és primaveral malgrat ser a l'hivern encara.
De cara als propers dies el temps seguirà igual, potser baixin un pelet les temperatures, però seguirà fent sol i bon temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada