diumenge, 5 de febrer de 2012

Enfarinada a La Mussara

Aquest diumenge de 5 de febrer ha estat un dia molt variable aquí al Baix Camp. Sol a primera hora, núvols prims que al llarg del matí ja anaven cobrint el cel, plugims i nevades al migdia, clarianes a la tarda i cel serè ara al vespre-nit. Bé, el més destacat de tot és l'enfarinada que he pogut veure i gaudir avui des de La Mussara. Al migdia, quan he vist que s'escapaven gotetes molt fines aquí a Almoster - Picarany, cota 350, amb 3.5ºC de temperatura he pensat que la neu no podia estar massa més amunt, i sí, al moment que era a Vilaplana queia pluja, però a partir de la cota 400-450 he vist que la pluja es transformava en flocs de neu bastant petits, i a partir de la cota 700 els flocs eren cada vegada més grans i la nevada s'intensificava. Ha sigut arribar a la cota 900 i he vist que la neu començava a agafar al terra, amb flocs més grossos i una neu que queia amb ganes, d'aquella que a la poca estona emblanquina el que troba. Bé, ara toca posar imatges d'aquesta enfarinada, estan fetes a una cota de 1000 msnm:

De Seguiment meteorològic 05-02-2012 Nevant a La Mussara. Variabilitat meteorològica


De Seguiment meteorològic 05-02-2012 Nevant a La Mussara. Variabilitat meteorològica


De Seguiment meteorològic 05-02-2012 Nevant a La Mussara. Variabilitat meteorològica


I aquesta neu també quallava en alguns trams de carretera, sempre per sobre de la cota 900:

De Seguiment meteorològic 05-02-2012 Nevant a La Mussara. Variabilitat meteorològica


A la tarda aquestes nevades han anat a menys i s'han obert clarianes. Tot i això la temperatura no ha pujat massa. Aquí a Almoster - Picarany la temperatura màxima s'ha quedat amb 4.6ºC. La temperatura mínima ha estat sota 0, amb -1.3ºC.

Tot i que sembli que l'onada de fred siberià s'hagi acabat encara té corda per dies, almenys per tota la setmana vinent, i ja veurem si dins d'aquesta onada freda apareixen precipitacions que ens puguin donar sorpreses. Com dic sempre, s'ha d'anar seguint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada