dijous, 2 de febrer del 2012

Hem estrenat una onada siberiana

Avui dijous, dia 2 de febrer, a Catalunya hem encetat una onada de fred siberiana que el que ha fet és portar molt d'aire fred en alçada i la conseqüència ha estat en que les temperatures baixéssin de manera acusada en zones altes com al Pirineu. A la resta, les temperatures també han experimentat una notable o fins i tot acusada baixada de les temperatures. També hi han hagut algunes precipitacions, sobretot a la Catalunya central, costa central, i de requitlló en zones del nord de la costa Daurada. Precisament aquí al Baix Camp s'han vist flocs de neu anecdòtics que a estones del matí i migdia queien de forma molt feble, a Almoster i a Reus també n'he observat. On sí que almenys ha emblanquinat aquí al Baix Camp ha estat la zona de Prades, on allí sí que durant el migdia nevava amb bastantes ganes i tot plegat ha fet de què aquesta zona quedés coberta per una mica de neu, tot i això, poc gruix.

Resumint l'estat del cel, a primera hora de la tarda, al Baix Camp aquest cel tant núvol que hem tingut al llarg del matí s'ha trencat i ha donat pas a aquestes clarianes de la fotografia:

imatge allotjada a yakizu.com

La temperatura mínima s'ha situat als 0.1ºC i la temperatura màxima ha estat de 4.4ºC (registrada aquesta passada matinada entre les (00:00h i 00:30h) aquí a Almoster - Picarany. Durant les hores diurnes d'avui, el termòmetre no ha sobrepassat els 2.6ºC de màxima. Tot plegat ja fa veure clarament que estem en plena onada de fred siberià.

De cara als propers dies, el fred continuarà intens i les temperatures podem baixar una mica més, sobretot les temperatures nocturnes, durant el dia les temperatures màximes seran semblants a les d'avui o potser un pèl més altes degut a un major nombre d'hores d'insolació.

Anirem seguint aquesta situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada