dissabte, 7 d’abril del 2012

Un principi d'abril plujós

Aquests set primers dies d'abril els hem començat parlant d'inestabilitat accentuada a tota la península ibèrica. Aquí a Catalunya aquesta inestabilitat s'ha deixat sentir en forma de fortes tempestes a molts indrets, sobretot de l'interior, tot i que també a la costa. Dijous, 6 d'abril va ser el dia més plujós aquí a la meitat sud de Catalunya, deixant quantitats de més de 50 litres a amplis sector de la Serra de Llaberia i Muntanyes de Prades. Els registres més destacables son els 135 mm de Vandellòs, els 85 mm de Pratdip, els 42 mm d'Alforja, entre d'altres. Per tant, es pot dir que ha estat un episodi de pluges molt beneficiós per l'interior de Tarragona.
Aquí a Almoster - Picarany hem registrat cinc dies consecutius de pluja, donant-se el dia més plujós el 5 d'abril, amb 16.0 mm que caiguéren durant la matinada d'aquest dia i una breu part del matí. Els altres dies les quantitats de pluja han estat inferiors als 10 mm, però ha fet de que almenys no trenquéssim la ratxa que portavem de pluja.
Avui, dia 7 d'abril, l'inestabilitat s'ha despedit amb un breu xàfec de curta durada amb una mica de calamarsa aquí a Almoster. Tot i això la quantitat recollida de pluja ha estat inapreciable, és a dir, inferior als 0.2 mm.


Unes fotografies que demostren que hem tingut inestabilitat durant aquests dies son aquestes:


En primer lloc, de paraigua sí que n'hem hagut de fer servir...


De Seguiment meteorològic 03-04-2012 Ambient plujós amb nuvolades


En segon lloc, el creixement de nuvolades ha estat més que evident a la major part de Catalunya:

De Seguiment meteorològic 03-04-2012 Ambient plujós amb nuvolades


En tercer lloc, les tempestes han estat extenses i prou importants:

De Seguiment meteorològic 06-04-2012 Dia inestable. Tempestes espectaculars


I en quart lloc, malgrat el mestral que apareixia avui, 7 d'abril, el temps seguia força insegur:

De Seguiment meteorològic 07-04-2012 Restes d'inestabilitat. Nuvolades, virgues, cortines de pluja


En definitiva, hem tingut un temps totalment primaveral aquests dies, amb una devallada notable de les temperatures, tempestes de caràcter general i posteriorment el vent de mestral.

De cara als pròxims dos o tres dies el temps millorarà, amb moltes estones de sol amb absència de precipitacions, tot i això, a partir de dimarts ens podrien visitar pluges, de moment no sembla cap cosa massa important, però podria tornar a ploure la setmana vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada