dilluns, 30 d’abril del 2012

Acabarem el mes d'abril amb...

Aquest mes d'abril ha estat molt entretingut meteorològicament parlant, a tot Catalunya, i en general a gairebé tota la península Ibèrica. El temps primaveral ha estat el predominant, amb sol, núvols, pluges, ruixats de tarda, vent, i en general unes temperatures que s'han situat per sota de les habituals per l'època, i una pluviometria lleugerament superior a mitjana.

Com que aquesta entrada va destinada al temari de, com estem acabant el mes d'abril, farem un breu resum amb imatges i una breu explicació del fenòmen meteorològic que s'ha viscut aquests últims dies.

Dissabte, 28 d'abril, el cel estava molt tapat al Baix Camp, amb poca pluja durant el matí i tarda: 
De Seguiment meteorològic 28-04-2012 Temps emboirat i molt núvol, plujós


Però, durant la tarda del dissabte, els núvols es van fer més espessos i van fer que a la muntanya hi hagués molta boira: 
De Seguiment meteorològic 28-04-2012 Temps emboirat i molt núvol, plujós


I... justament, quan la boira va aparèixer fermament, van començar a caure les primeres gotes, que al llarg del vespre i nit van es van fer més importants, deixant pluges de fins a 10 litres aquí a Almoster.

El diumenge al matí, canvi radical de temps, més sol, i núvols prims (cirrus) que van aparèixer al Baix Camp, i des d'Almoster es van veure així:
De Seguiment meteorològic 29-04-2012 Cúmuls, cirrus, temps insegur


Però, aquest bon temps, de cara a la tarda es va complicar més, ja que els núvols més compactes van anar guanyant terreny, i al vespre, des de Xerta, amb el riu Ebre, es veien així els núvols:
De Seguiment meteorològic 29-04-2012 Cúmuls, cirrus, temps insegur


I... finalment, de cara a la matinada, les pluges i tempestes van tornar a guanyar terreny a gran part de Catalunya. Avui, l'últim dia d'abril, el temps es mostra insegur, amb ruixats per aquí i per allà.

Veient el panorama de temps que s'ha viscut aquests tres últims dies del mes, podem deduïr que el mes ha estat marcat per aquesta mateixa tònica de temps.

Aviat estaran disponibles els resums mensuals de l'abril, analitzant més a fons les dades meteorològiques del propi observatori d'Almoster - Picarany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada