diumenge, 25 de març del 2012

Recorregut pels pantans de Tarragona

Avui, diumenge, dia 25 de març, he fet un recorregut per alguns dels pantans d'aquí a la província de Tarragona. Son el de Riudecanyes i Siurana. Resulta que amb les pluges que ens van afectar la setmana passada, dimecres i una petita part de dijous, no era d'extranyar que aquests pantans haguéssin millorat la seva reserva d'aigua. He decidit veure si això de què haguéssin millorat realment hagués passat, i sí, el pantà de Siurana avui tornava a estar un altre cop gairebé plè fins dalt, però el de Riudecanyes, lamentablement, no havia experimentat grans canvis en la pujada del seu nivell, i ara per ara segueix estant força sec. Les pluges en el sector del Priorat van ser força intenses, deixant quantitats de més de 100 mm a Prades, o més de 95 mm a l'observatori de Siurana. Òbviament, amb tanta pluja en aquest sector, tot es va recuperar d'aigua.


Un resum en fotografies ens mostrarà totes aquestes diferències:


En primer lloc mostro un parell d'imatges ajuntades que mostren la crescuda d'un riu del Priorat, és el riu Cortiella al seu pas per Porrera, es pot veure que el dia 14 de gener d'aquest any baixava quasibé sec i avui, dia 25 de març, aquest riu ja baixa amb un cabdal més normal:



El pantà de Siurana també està força més recuperat d'aigua, així que gairebé està plè fins dalt:

No sempre tot son bones notícies, el pantà de Riudecanyes, si fa no fa, segueix mostrant aquest aspecte de tanta sequetat. La veritat és que és força engoixant el paissatge:

En definitiva, el paissatge ha canviat amb tanta pluja, els camps s'han enverdit, els ametllers també ja s'han fet verds, com es pot veure en aquestes fotografies comparatives de com estaven avui els ametllers amb els de tot just fa un mes:

Una primavera que sembla que ja s'està atançant amb força, i el fred, poc a poc, ja va de baixa.

De cara als propers dies el temps seguirà anticiclònic i amb unes temperatures pròpiament primaverals.

3 comentaris:

  1. Me gusta como has hecho la comparativa del antes y el después para ver los efectos, ha quedado sencillamente genial. Diré también por tocar la moral que no entiendo muy bien el idioma jajaj ;-) pero que está fenómeno!!! Un saludo, Arkaitz.

    ResponElimina
  2. Arkaitz, muchas gracias por el comentario! Pues sí, ha habido diferencias en el paisaje, de como estaba hace dos meses y de como está ahora, todo gracias a las lluvias de la semana pasada. No te preocupes por el idioma, jeje, ya sabes que yo siempre pongo imágenes para guiarse un poco de que trata el tema ;-). Por cierto, a lo mejor pondré un traductor para que se pueda traducir al español, así será más cómodo para todos. Un abrazo!!

    Marc, moltes gràcies company! Les pluges de la setmana passada han fet canviar radicalment el paissatge. Salut!!

    ResponElimina