dissabte, 31 de març del 2012

Final de març anticiclònic

Aquesta última setmana de març ha estat anticiclònica a tot Catalunya, amb un bon sol i temperatures que han superat els 20ºC en la majoria dels casos. Només va ser dilluns quan hi va haver inestabilitat a l'interior de Catalunya i el Pirineu, deixant tempestes i ruixats de 10 a 20 mm. Precisament el dilluns, 26 de març, vaig poder observar les restes de l'enclusa de la tempesta que va afectar a Les Garrigues:


De Seguiment meteorològic 26-03-2012 - 30-03-2012 Setmana anticiclònica
Fora d'això, la resta de dies van ser molt estables, amb sortides de sol sense pràcticament ni un núvol:


De Seguiment meteorològic 26-03-2012 - 30-03-2012 Setmana anticiclònica
O també les postes de sol, molt monòtones:


De Seguiment meteorològic 26-03-2012 - 30-03-2012 Setmana anticiclònica


Divendres, 30 de març, al meu observatori d'aquí a Almoster - Picarany vaig registrar una temperatura màxima de 25.7ºC. La temperatura va pujar molt degut a un lleuger vent de ponent amestralat molt ressec, amb humitats molt baixes, que va ser el responsable de recalentar l'aire.

Avui, 31 de març, la temperatura avui ja no ha pujat tant perquè la marinada (vent de S - SE) ha frenat els termòmetres, amb l'aportació de més humitat. També ha sigut un dia amb més mala visibilitat fruit de la calitja ambiental que hi havia. Al vespre, han aparegut uns núvols prims, sembla que aquests ja sí que indiquen un canvi de temps:

I si indiquen canvi de temps això vol dir que podriem tenir una Setmana Santa amb més núvols... i potser pluges. També una devallada de les temperatures. Encara falta uns dies i pot canviar. Ho anirem seguint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada