dimarts, 8 de novembre del 2011

Seguiment de l'episodi de pluges de principis de novembre

Hem començat un novembre plujós, amb bastantes precipitacions, que poc o molt han regat a tot el territori. Anem a centrar-nos en l'episodi de pluges viscut al meu observatori. El dia 1 de novembre va ser un dia força estable, però ja s'intuïen els canvis ja que el creixement de nuvolades era més evident, les temperatures encara no havien baixat. El dia 2 de novembre ja vam tenir les primeres precipitacions, poc importants, però que en total van deixar 1,3 mm aquí a Almoster - Picarany, i per trobar-les més intenses ens hem de desplaçar cap a Barcelona, on a l'observatori de Plaça Kennedy van caure 70 litres. El dia següent, 3 de novembre, ja vam tenir algunes precipitacions més importants, 9,4 mm a Almoster - Picarany, però és que en alguns llocs de l'Anoia es van arribar a més de 200 litres, com en el càs d'Òdena, amb 203 mm, o com també els 142 mm de Manresa, la baixada de temperatures va ser més evident. El 4 de novembre encara va ploure més, recollint 17,8 mm al meu observatori, les pluges van ser més persistents, tot i que amb pauses. Les temperatures van baixar una mica més. El dia 5 de novembre els vents van girar a mestral i va fer que desapareguéssin les precipitacions i les temperatures encara baixéssin més; va ser un dissabte amb més clarianes, però ventós, igual que diumenge dia 6, però a l'excepció que a últimes hores del dia va encalmar el vent i van aparèixer noves pluges que van fer que es recollíssin 2,3 mm. La matinada del dia 7 també va ser plujosa, es van recollir 5,1 mm amb pluja d'anar fent, fet que va suposar una regada breu però ben profitosa. En total aquest mes de novembre ja portem recollits 35,9 mm.

Tot seguit, amb algunes imatges que vaig captar del temps d'aquests dies esmentats ens ajudaran a resumir la situació meteorològica que vam tenir:

El dia 1 de novembre amb algunes nuvolades al migdia:
De Seguiment 01-11-2011 Nuvolades al llarg del dia, a la tarda convectives


Que a la tarda es van fer més potents...

De Seguiment 01-11-2011 Nuvolades al llarg del dia, a la tarda convectives


Passem al dia 4 de novembre per resumir una mica en imatges els entretinguts dies de pluja.

Degut a l'inestabilitat que teniem vam poder observar cortines de precipitació:

De Seguiment meteorològic 04-11-2011 Dia plujós, inestabilitat


Amb cels plujosos i ben tapats...

De Seguiment meteorològic 04-11-2011 Dia plujós, inestabilitat


I la natura que ho agraïa amb el seu goig:

De Seguiment meteorològic 04-11-2011 Dia plujós, inestabilitat


Passem al dia 5 de novembre, per denotar que el vent de mestral ja trucava a les portes pel simple fet de veure aquesta renglera de núvols, coneguda com la Cella del Mestral:

De Seguiment meteorològic 05-11-2011 Cella del vent, núvols prims i fenòmens òptics naturals. Dia v


També amb núvols prims, que van fer que tinguéssim un doble Parheli provocant com una espècie d'halo, però amb els dos falsos sols al costat:

De Seguiment meteorològic 05-11-2011 Cella del vent, núvols prims i fenòmens òptics naturals. Dia v

(Molt difícil de veure)

Les temperatures, el dia 5 de novembre que és quan van ser més baixes, van fer registrar una temperatura mínima al meu observatori, a Almoster - Picarany de 10.5ºC, i una temperatura màxima que en prou feines va arribar fins els 16.4ºC, per tant, insisteixo que van baixar.

Aquesta nova setmana, la segona setmana de novembre es presenta més estable, però ja veurem que fa a finals de setmana, es podria tornar a embolicar la troca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada